Triumph X Akrapovič

Akrapovič en Triumph kondigen een nieuwe lange-termijn samenwerking aan!

 

Akrapovič heeft plannen onthuld voor een nieuwe lange-termijn samenwerking met Triumph Motorcycles.

De twee bedrijven gaan samenwerken aan een aantal nieuwe uitlaatsystemen voor de adventure- en roadsterbranche en enkele andere speciale projecten.

Akrapovič produceert ultramoderne uitlaatsystemen met in de racerij beproefde materialen, betere prestaties, laag gewicht, innovatief ontwerp,

duurzaamheid en een uniek geluid, en het zijn al deze eigenschappen die zullen worden vertaald naar de reeks uitlaten voor Triumph-motoren.

 

De samenwerking begon in de paddock, waarin de twee bedrijven al enig succes deelden, enigzins door Akrapovič ondersteunde teams in het Moto2™-kampioenschap,

waar alle machines gebruikmaken van Triumph 765 motorblok, waarbij de wereldkampioenen van 2021 en 2022 beide zijn uitgerust met uitlaten van het Sloveense bedrijf Akrapovič.

Akrapovič is vereerd door deze nieuwe onderneming samen te werken met zo'n iconisch merk als Triumph, een bedrijf dat dat zijn eigen ethos deelt voor het leveren van hoge prestaties,

eersteklas kwaliteit, onmiskenbare geluiden en innovatieve ontwerpen, naast een race-DNA.

 

Nick Bloor, CEO Triumph Motorcycles:

"Deze samenwerking gaat over het bieden van nog meer keuze aan onze klanten door uitbreiding van ons assortiment originele Triumph accessoires.

Door met Akrapovič samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe uitlaatsystemen voor onze toekomstige modellen,

kunnen we rijders de mogelijkheid geven om de respons en het gevoel van hun nieuwe Triumph-motorfiets te verbeteren, in de wetenschap dat de twee zij aan zij zijn ontwikkeld."

 

Davorin Dobočnik, CEO van Akrapovič:

"Als bedrijf zijn we verheugd om deze nieuwe samenwerking met Triumph aan te gaan. We zijn vereerd om samen te werken met zo'n iconisch merk met een enorm erfgoed.

Als bedrijven delen we dezelfde waarden en onze technici werken al samen met die van Triumph om uitlaatsystemen te ontwikkelen voor vele Triumph-modellen, waaronder versies die velen zullen verrassen.

Dit is een spannende en belangrijke samenwerking voor Akrapovič, en het is er een waar we allemaal graag bij betrokken zijn om te zien wat we kunnen bereiken als deze samenwerking groeit en versterkt."